De ce a fost închis spaţiul aerian al Moldovei

Tatiana Gherţa
15/02/2023
anticoruptie.md

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis marţi pentru 3 ore din cauza unui obiect de mici dimensiuni care plana inițial în nordul țării.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova, „în jurul orei 12:30, Ministerului Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al Republicii Moldova în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic.”

Unele surse menționau că ar fi vorba de o dronă rusească de recunoaștere care ar fi pătruns în spațiul aerian al Republicii Moldova. Reprezentanții serviciului de presă din cadrul Ministerului Apărării au declarat pentru anticoruptie.md că, deocamdată, nu au detalii la acest subiect.

În condițiile în care obiectul nu a putut fi monitorizat și identificat, la ora 13:24 Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian a decis închiderea termporară a spațiului aerian.Spațiul aerian a fost redeschis la puțin peste 1 oră distanță.

„Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis. Autoritățile naționale au acționat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situații similare.”, se menționează în nota Autorității Aeronautice Civile.

 

Tatiana Gherţa
15/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii