De la 1 noiembrie cresc salariile pentru personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare

Irina Odobescu
14/10/2021
Foto: MSMPS via Facebook

Din 1 noiembrie personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare vor primi salarii majorate. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, joi, în lectură finală. 

Muncitorii necalificați vor beneficia de o majorare a salariului de la 2.470 lei la 3.840 de lei. De la începutul lunii următoare, muncitorii calificați vor beneficia de o majorare a salariului de la 3.240 la 5.040 lei.

Salariul specialiștilor cu studii superioare din instituțiile medico-sanitare va fi majorat de la 5.850 de lei la 9.090 de lei. Proiectul de lege prevede că personalul antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu noul tip de Coronavirus vor beneficia de un supliment la salariu.

Irina Odobescu
14/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii