VIDEO // De la promisiuni la fapte: Un candidat din Partidul Șor a agresat un activist civic în timp ce filma protestul de la CEC

Anticoruptie.md
09/01/2019
Anticoruptie.md

Președinte de onoare al Partidului Șor, Valeri Klimenko, unul dintre candidații Partidului Șor în circumscripțiile uninominale, l-a agresat verbal și fizic pe activistul Anatol Mătăsaru în timp ce acesta filma pentru portalul Anticoruptie.md protestul formațiunii din fața sediului Comisiei Electorale Centrale.

Valeri Klimenko s-a apropiat de activist și l-a întrebat injurios de ce îl filmează. „M-a apucat de gât, m-a lovit și mi-a aruncat camera pe carosabil”, a precizat Mătăsaru. Acesta a mai spus că a solicitat intervenția poliției și investigarea incidentului. „Nu înțeleg de ce m-a atacat... Nu îl filmam anume pe el, filmam evenimentul. Eram în spațiu public. Toți cei pe care îi filmam, inclusiv Klimenko, participau la o manifestație. Bănuiesc că am surprins un moment care i-a deranjat. Manifestanții erau invitați să se semneze într-o listă”, a relatat Mătăsaru.

De cealaltă parte, Valeri Klimenko, solicitat de reporterul Anticoruptie.md, s-a arătat indignat de faptul că îl „apără” pe Mătăsaru. „Voi trebuie să apărați interesele jurnaliștilor, dar acesta [Anatol Mătăsaru] nu este jurnalist. Ce fel de activist este el?! Este un dobitoc, un potlogar!... Din câte știu, el nu apără interesele societății, ci se gândește doar la el. Cu ce drept să mă filmeze? El m-a trimis la origini, m-a numit hoț. De unde să știu eu că nu avea un ciocan în mână, că e un nebun care vrea să mă ucidă?”, s-a justificat politicianul.

Președinte de onoare al Partidului Șor, Valeri Klimenko, este candidat al acestei formațiuni în Circumscripția uninominală nr. 49, care include teritoriul din stânga Nistrului. Klimenko a fost lider al Mișcării „Ravnopravie”, care l-a promovat pe Ilan Șor în fotoliul de primar al orașului Orhei.

Valeri Klimenko s-a născut în Federația Rusă. După ce s-a stabilit la Chișinău, a lucrat ca jurnalist la publicaţii de limba rusă. A fost membru al diferitor mişcări prorusești, a condus Congresul Comunităţilor Ruse din Moldova. A fost consilier în Consiliul Municipal Chișinău. El s-a făcut cunoscut opiniei publice printr-un discurs șovin și atacuri la adresa românilor. În timp ce Klimenko deținea funcția de consilier municipal, Procurtura Anticorupție i-a intentat un dosar penal pentru delapidarea fondurilor din bugetul local. Klimenko a calificat dosarul drept o comandă politică. 

Amintim că și Ilan Șor i-a amenințat cu răfuială fizică pe unii lideri ai opoziției și pe jurnaliști. Șor a spus că îi va pedepsi când va ajunge la putere pe cei care scriu de rău despre simpatizanții săi.

Anticoruptie.md
09/01/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii