Declarație semnată de 26 misiuni diplomatice cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei //Justiție și protecție pentru toți

Anticoruptie.md
17/05/2019

”Fiecare persoană – fără vreo deosebire de vreun fel – are dreptul la toate drepturile și libertățile expuse în Declarația Universală a Drepturilor Omului, inclusiv dreptul de a fi liber de discriminare și dreptul la libertatea de exprimare, de asociere și de întrunire pașnică”, se menționează într-o declarație comună emisă vineri, 17 mai, de 26 de misiuni diplomatice acreditate la Chișinău, cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei. 

”Fiecare țară are obligația de a promova și proteja toate drepturile omului și libertățile fundamentale. Obligația fiecărei guvernări este de a proteja toate persoanele, indiferent de sex, orientare sexuală sau identitate și expresiei de gen, de discriminare și violență, precum și să se asigure că toate persoanele se bucură de oportunități egale și tratament egal.

Cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, ne exprimăm suportul pentru lesbienele, gay, bisexualii, transsexualii și intersexualii (LGBTI) din Republica Moldova.

Menționăm că la moment are loc cel de-al 18-lea Festival LGBTI „Mândria Moldovei 2019” și că accentul pricipal pentru 17 mai 2019 este “Justiție și protecție pentru toți”. Așa valori ca toleranța și respectul pentru diversitate sunt fundamentale pentru societățile democratice deschise. Noi recunoaștem dreptul persoanelor LGBTI și a suporterilor lor la desfășurarea la 19 mai 2019 a Marșului “Sunt OK/I am ok” în mod pașnic.

În fiecare zi persoanele înfruntă discriminare din cauza orientării lor sexuale sau a identității și expresiei de gen. Tările noastre caută să combată astfel de discriminare prin promovarea drepturilor omului pentru toți. Fiecare persoană, inclusiv lesbienele, gay, bisexualii, transsexualii și intersexualii, trebuie să fie liberă să se bucure de drepturile și libertățile la care toate persoanele au dreptul peste tot.

Noi așteptăm un Marș pașnic și sigur și un progres continuu spre egalitate pentru toate persoanele din Moldova”, se menționeză în Declarația comună a celor 26 de misiuni diplomatice acreditate la Chișinău.   

Declarația comună este emisă de misiunile Albaniei, Argentinei, Belgiei, Canadei, Republicii Cehe, Ciprului, Danemarcei, Elveției, Finlandei, Franței, Germaniei, Islanda, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Letoniei, Luxemburgului, Muntenegrului, Norvegiei, Noii Zeelande, Olandei, Serbiei, Sloveniei, Suediei, Regatului Unit și al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Anticoruptie.md
17/05/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii