„Declarațiile bazate pe emoții și rupte de realitate doar vor dezbina”. Ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, despre acuzațiile vicepremierei Ucrainei Irina Vereșciuk la adresa Maiei Sandu

Ilie Gulca
19/04/2022
Vicepremiera Ucrainei, Irina Vereșciuk. Foto:

Ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Valeriu Chiveri, susține că „declarațiile bazate pe emoții și rupte de realitate nu vor ajuta, ci, dimpotrivă, doar vor dezbina” cele două state după acuzațiile lansate de vicepremiera Ucrainei, Irina Vereșciuk, la adresa Republicii Moldova că ar face prea puțin pentru a sprijini Ucraina.

„Republica Moldova a fost alături de Ucraina din primele zile de război – prin acțiuni concrete, nu prin vorbe frumoase. O pot spune și zecile de mii de refugiați, care mai sunt încă găzduiți de țara noastră. Declarațiile bazate pe emoții și rupte de realitate nu vor ajuta, ci, dimpotrivă, doar vor dezbina. Doar împreună suntem puternici!”, a scris ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Valeriu Chiveri, după acuzațiile dure lansate de Irina Vereșciuk în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV.

Mai mult, oficiala ucraineană și-a manifestat iritarea față de faptul că Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană concomitent cu Ucraina, sugerând că am fi un „vagon de tren” agățat de locomotiva ucraineană și că Chișinăul ar încerca să profite de pe urma războiului ruso-ucrainean.

„Sunt mirată pentru că am sprijinit-o mereu pe doamna președinte, care avea discursuri foarte bune. Credeam că sprijinul contează pentru ea, pentru că e o înfățișare democratică, nouă, a R. Moldova”, a spune vicepremiera ucraineană.

În cadrul aceluiași interviu, Irina Vereșciuk a avut un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova care sprijină agresiunea rusească: „Sângele copiilor noștri, sângele femeilor noastre violate, suferinde și ucise este pe mâinile lor. Să trăiască cu asta și să țină minte mereu. Blestemul sângelui este asupra lor, asupra oamenilor, mamelor, femeilor, soțiilor, care permit bărbaților lor să jefuiască, să omoare, să violeze, să intimideze și să lase zeci de mii de oameni fără viitor”.

Ilie Gulca
19/04/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii