Declaraţiile lui Klaus Iohannis la Chişinău: „Suportul României pentru Republica Moldova va fi şi mai substanţial"

Irina Odobescu
27/08/2021
Foto: Klaus Iohannis via Facebook

România rămâne un partener de nădejde pentru Republica Moldova, iar suportul oferit autorităţilor de la Chişinău la implementarea reformelor şi integrarea europeană va fi şi mai substanţial. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul briefingului de vineri de la Chişinău.

„Cooperarea dintre Președinția, Parlamentul și Guvernul de la Chișinău va asigura parcursul european al țării. România e pregătită să ajute Moldova la implementarea reformelor. Am discutat pe larg despre proiectele bilaterale care să aducă dezvoltarea. Am asigurat-o pe Maia Sandu că România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republici Moldova”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României s-a arătat încrezător că noua guvernare de la Chişinău va reuşi în realizarea scopurilor propuse şi va accelera parcursul european al ţării. „Felicitări președintei și autorităților pro-reformă de la Chișinău pentru schimbarea de după alegerile parlamentare. Felicit cetățenii Republicii Moldova pentru maturitatea alegerii. Nu poate decât să ne bucure că cetățenii din Moldova sunt un exemplu demn de urmat pentru țările din regiune. Am încrederea deplină că eforturile președintei Maia Sandu, al Guvernului Gavrilița și Parlamentului condus de Igor Grosu își vor arăta roadele în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Este nevoie de voință politică și acțiuni concrete de implementare accelerată a reformelor. Aceasta va genera o nouă dinamică pozitivă în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a spus şeful statului român.

Iohannis a reiterat poziţia României de a ajuta Republica Moldova, inclusiv în oferirea dozelor de vaccin şi asistenţă în combaterea pandemiei de Covid-19.

Irina Odobescu
27/08/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii