Deputat român // ”După dispariția lui Dragnea din peisajul politic românesc, se pare că i-a venit rândul și amicului lui de peste Prut, Vlad Plahotniuc”

Crina Dumitriu
09/06/2019
Foto: Epoch Times

”Surpriză totală la Chișinău! Dezmembrarea regimului Plahotniuc a început. Oligarhul a încercat să împiedice o înțelegere între PSRM și ACUM și să forțeze alegeri anticipate după același sistem uninominal mixt care îl avantajează. Blocul ACUM a făcut cel mai greu compromis posibil pentru a scoate țara din actualul blocaj și a începe dezoligarhizarea”, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, deputatul român Adrian Matei Dobrovie.    

”Nu aș fi crezut că socialiștii vor pune umărul la asta, dar iată că se întâmplă. Plahotniuc este disperat și pregătit să arunce în luptă toate instituțiile controlate pentru a opri ce se întâmplă acum în Parlament. Curtea Constituțională a comis un abuz extrem. În contextul în care blocul ACUM, dar și PSRM, au refuzat să facă o coaliție de guvernare cu PDM, acesta a ordonat Curții să emită ieri seară o decizie de dizolvare a Parlamentului în 7 iunie 2019 și să declare azi neconstituțională alegerea președintelui Parlamentului. E o încălcare flagrantă a Constituției Republicii Moldova, care precizează foarte clar că termenul de dizolvare a parlamentului este de 3 luni de la validarea alegerilor parlamentare în cazul în care nu se formează o coaliție de guvernare. Alegerile au fost validate pe 9 martie, deci termenul de expirare este 9 iunie, nu 7 iunie! Sunt foarte curios cum va reacționa guvernul României la ce se întâmplă la Chișinău acum. Va continua să-l susțină pe Plahotniuc cu orice preț și să vorbească despre stabilitate și parcursul european? Cine își asumă răspunderea pentru politica dezastruoasă a Bucureștiului față de R.Moldova? După dispariția lui Dragnea din peisajul politic românesc, se pare că i-a venit rândul și amicului lui de peste Prut, Vlad Plahotniuc”, susține deputtaul român.

Crina Dumitriu
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii