Deputații aleși ai PSRM au promis că nu vor „trăda” formațiunea: „Preferăm să renunțăm la mandate”

Anticoruptie.md
05/03/2019
privesc.eu

„Indiferent de decizia pe care o vom lua, aceasta va fi una comună”, a anunțat președinta PSRM, Zinaida Grezeanîi, în cadrul unui briefing de presă organizat astăzi, 5 martie, de către socialiști. Scopul declarat al acestui eveniment a fost anunțarea unei declarații semnate de cei 35 de deputați aleși, prin care aceștia se obligă să renunțe mai curând la mandatele lor decât să părăsească formațiunea.   

„Până la finalizarea tuturor contestațiilor, pe care le-a depus Partidul Socialiștilor la organele responsabile, până la validarea mandatelor de către Curtea Constituțională, nu negociem cu nimeni. Discutăm în interiorul partidului, în interiorul viitoarei fracțiuni și, indiferent de decizia pe care o vom lua, aceasta va fi una comună”, a spus Greceanîi.

„Declarații despre faptul că ne vor cumpăra deputații au mai fost în 2014. Noi avem încredere în orice persoană din fracțiunea noastră. Pentru a evita orice speculație, ne-am convocat și am semnat o declarație comună.”

Declarația deputaților aleși ai PSRM se rezumă la promisiunea lor să lucreze numai în cadrul unei singure echipe, a fracțiunii Partidului Socialiștilor. În cazul în care vor fi forțați, au promis că preferă să renunțe la mandate decât să părăsească PSRM.                

Anticoruptie.md
05/03/2019

Comentarii