Deputatul Alaiba îi cere lui Anatolie Zagorodnîi să demisioneze de la conducerea Agenției de Soluționare a Contestațiilor

Crina Dumitriu
04/07/2019

Comisia  Economie, Buget și Finanțe a susținut  inițiativa deputatului Dumitru Alaiba pentru ca Anatolie Zagorodnîi să fie demis din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor. Inițiativa urmează a fi propusă plenului Parlamentului.

”Motive de a-l demite pe domnul Zagorodnți sunt multe. Conflicte de interese, dosarul depus incomplet, afiliere politică de facto, lipsa transparenței procesului, concursul pur formal. Dar principalul argument - Partidul Democrat l-a numit cu încălcare clară a criteriilor legale. Anatol Zagorodnîi nu are experienţă de cel puţin 3 ani în domeniul achiziţiilor publice, condiție clar stipulată în Hotărârea 271 din 15.12.2016 cu privire la instituirea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (art 14 pt d)”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba. 

”Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor este o instituție foarte importantă pentru credibilitatea procesului de achiziții publice. Mai e una din acțiunile pe care ni le-am asumat în cadrulMemorandumului cu UE privind asistența macrofinanciară de 100 milioane EURO”, spune Dumitru Alaiba . 

Deputatul Alaiba îi sugerează lui Anatolie Zagorodnîi să demisioneze. ”Dar poate, totuși, pleacă în demisie benevol. Să fim înțeleși corect: nu îi demitem ”pe ai lor” pentru a-i instaura ”pe ai noștri”. O să fie concurs transparent și o să numim un om independent, profesionist, care să-și vadă de treabă, să muncească pentru a face bine”, scrie deputatul Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook. 

Anatolie Zagorodnîi a fost deputat în Parlamentul R.Moldova pe lista Partidului Comuniștilor, dar a trecut ulterior la fracțiunea Partidului Democrat și a devenit membru al formațiunii. El a fost numit în această funcție înaintea alegerilor parlamentare din februarie curent. El a fost vizat în mai multe anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice.  

 

Crina Dumitriu
04/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii