Deputatul Alaiba îi cere lui Anatolie Zagorodnîi să demisioneze de la conducerea Agenției de Soluționare a Contestațiilor

Crina Dumitriu
04/07/2019

Comisia  Economie, Buget și Finanțe a susținut  inițiativa deputatului Dumitru Alaiba pentru ca Anatolie Zagorodnîi să fie demis din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor. Inițiativa urmează a fi propusă plenului Parlamentului.

”Motive de a-l demite pe domnul Zagorodnți sunt multe. Conflicte de interese, dosarul depus incomplet, afiliere politică de facto, lipsa transparenței procesului, concursul pur formal. Dar principalul argument - Partidul Democrat l-a numit cu încălcare clară a criteriilor legale. Anatol Zagorodnîi nu are experienţă de cel puţin 3 ani în domeniul achiziţiilor publice, condiție clar stipulată în Hotărârea 271 din 15.12.2016 cu privire la instituirea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (art 14 pt d)”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba. 

”Agenția Națională de Soluționare a Contestațiilor este o instituție foarte importantă pentru credibilitatea procesului de achiziții publice. Mai e una din acțiunile pe care ni le-am asumat în cadrulMemorandumului cu UE privind asistența macrofinanciară de 100 milioane EURO”, spune Dumitru Alaiba . 

Deputatul Alaiba îi sugerează lui Anatolie Zagorodnîi să demisioneze. ”Dar poate, totuși, pleacă în demisie benevol. Să fim înțeleși corect: nu îi demitem ”pe ai lor” pentru a-i instaura ”pe ai noștri”. O să fie concurs transparent și o să numim un om independent, profesionist, care să-și vadă de treabă, să muncească pentru a face bine”, scrie deputatul Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook. 

Anatolie Zagorodnîi a fost deputat în Parlamentul R.Moldova pe lista Partidului Comuniștilor, dar a trecut ulterior la fracțiunea Partidului Democrat și a devenit membru al formațiunii. El a fost numit în această funcție înaintea alegerilor parlamentare din februarie curent. El a fost vizat în mai multe anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice.  

 

Crina Dumitriu
04/07/2019

Comentarii