Deputatul Alexandru Slusari denunţă: Numirea reprezentantului statului la SA Moldovagaz a fost coordonată cu Igor Dodon

Julieta Saviţchi
06/07/2021
IPN

Numirea lui Marian Mamei în calitate de reprezentant al statului în administraţia Concernului moldo-rus Moldovagaz SA s-a făcut cu grave încălcări de legislaţie şi cu coordonarea prealabilă a preşedintelui PSRM, Igor Dodon. Declaraţia aparţine deputatului Platformei DA, Alexandru Slusari, care a cerut Procuraturii Generale şi Guvernului interimar să se autosesizeze.

Slusari precizează, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, că Agenția Proprietății Publice (APP) a emis pe data de 11 iunie 2021 un ordin privind desemnarea lui Mamei în calitate de reprezentant al statutului în cadrul SA MoldovaGaz, fără ca să fie notificat Ministerul Economiei și Infrastructurii. Concomitent, contrar prevederilor statutului întreprinderii, Legii nr.1134/1997 privind societățile pe acțiuni, APP l-a propus pentru promovare în consiliul SA MoldovaGaz și pe Mihai Șoțchi care, la moment, deţine funcţia vicedirector al APP.

Potrivit lui Slusari, Marin Mamei deţine funcţia publică de șef al direcției infrastructura calității și securitatea industrială în cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii este foarte departe de sectorul energetic. „Unicul „merit”al acestuia e că dânsul este o persoană apropiată de Vadim Ceban și candidatura lui a fost coordonată cu Igor Dodon. Tot el a devenit recent membru al consiliului SA Red Nord, fără să fi fost înaintat de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii. În situația unui haos guvernamental și riscuri majore pentru gruparea lui Dodon să piardă putere, APP, în frunte cu avocatul lui Igor Nicolaevici, trece toate linii roșii”, susţine Alexandru Slusari.

Deputatul a mai menţionat că, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a înaintat la 29 iunie un demers către APP cu solicitarea revocării candidaturilor lui Mamei şi Soţchi, însă demersul a fost ignorat, iar la 30 iunie a avut loc adunarea generală a acționarilor MoldovaGaz „după scenariul, desenat de Dodon și Vadim Ceban”.

Julieta Saviţchi
06/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii