Deputatul Iurie Reniță: „Justiția este subordonată politic lui Igor Dodon”

Julieta Savițchi
30/10/2020

Atât Procuratura, cât și sistemul judecătoresc s-ar afla în subordinea politică a lui Igor Dodon și a PSRM, iar cât timp se vor afla la guvernare, infracțiunile comise de socialiști nu vor fi elucidate. Declarația a fost făcută vineri de către deputatul neafiliat Iurie Reniță în cadrul unei conferințe de presă.

„După ce justiția a fost eliberată din subordinea lui Plahotniuc, și-a găsit un alt stăpân, pe Igor Dodon. Așa este creat sistemul la noi, justiția nu poate fi independentă, cum scapă de unul, imediat își găsește un alt stăpân”, a declarat deputatul.

Iurie Reniță a adus câteva exemple pentru a-și argumenta declarațiile, principalul fiind refuzul organelor de drept de a investiga presupusa corupere a lui Igor Dodon de către Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. „Judecătoria Chișinău a respins contestația mea privind refuzul Procuraturii de a porni dosar penal în cazul „kuliokului”. Voi depune recurs la Curtea de Apel Chișinău, dar nu sunt sigur că se va schimba ceva dacă va rămâne Dodon președinte. Sunt decis să ajung la Parchetul European. Sunt sigur că o echipă de procurori europeni va elucida acest caz”, a adăugat deputatul.

Iurie Reniță a mai comunicat că vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a avut o discuție cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo, imediat după desemnarea acestuia în funcție. „Slusari mi-a spus încă atunci că Stoianoglo va avansa în investigarea unor dosare de rezonanță, dar nu va face absolut nimic în cele ce se referă la Dodon și socialiști”, a declarat deputatul.

Julieta Savițchi
30/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii