Deputatul PNL Matei Dobrovie: „Interesele naționale ale Republicii Moldova trebuie să primeze în fața ambițiilor personale ale liderilor politici pro-europeni și unioniști”

Anticoruptie.md
15/10/2020
CIJM

„Interesele naționale ale Republicii Moldova trebuie să primeze în fața ambițiilor personale ale liderilor politici pro-europeni și unioniști. Sper ca în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2020 toate forțele politice pro-europene și unioniste din Republica Moldova să îl susțină pe contracandidatul / contracandidata lui Igor Dodon și să nu se lase demobilizați și divizați așa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului” –  declarația aparține deputatului român Adrian Matei Dobrovie.  

Dobrovie spune că „pentru Republica Moldova și cetățenii săi din toată lumea miza este crucială – continuarea apropierii de Uniunea Europeană și de România sau abandonarea definitivă a parcursului european și intrarea în sfera totală de influență a Rusiei”.

„Opoziția actuală are toate argumentele pentru a-i convinge pe cetățeni că este nevoie de o schimbare: guvernarea Dodon-Chicu s-a dovedit una dezastruoasă în gestionarea pandemiei și a economiei. Reformele în justiție și lupta anti-corupție la care Republica Moldova s-a angajat prin Acordul de Asociere nu au fost implementate. Nivelul de trai al cetățenilor nu a crescut”, susține deputatul român.  

Oficialul precizează că „politica externă promovată de Dodon a fost una de trădare a intereselor naționale și subordonare față de obiectivele Moscovei. În plus, relațiile Republicii Moldova cu UE sunt aproape înghețate pentru că Bruxelles-ul nu dorește să gireze activitățile președintelui – kuliok (pungă ) care își finanțează partidul cu banii negri ai mafiei. Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun extrem de important”.

Anticoruptie.md
15/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii