Deputatul PNL Matei Dobrovie: „Interesele naționale ale Republicii Moldova trebuie să primeze în fața ambițiilor personale ale liderilor politici pro-europeni și unioniști”

Anticoruptie.md
15/10/2020
CIJM

„Interesele naționale ale Republicii Moldova trebuie să primeze în fața ambițiilor personale ale liderilor politici pro-europeni și unioniști. Sper ca în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2020 toate forțele politice pro-europene și unioniste din Republica Moldova să îl susțină pe contracandidatul / contracandidata lui Igor Dodon și să nu se lase demobilizați și divizați așa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului” –  declarația aparține deputatului român Adrian Matei Dobrovie.  

Dobrovie spune că „pentru Republica Moldova și cetățenii săi din toată lumea miza este crucială – continuarea apropierii de Uniunea Europeană și de România sau abandonarea definitivă a parcursului european și intrarea în sfera totală de influență a Rusiei”.

„Opoziția actuală are toate argumentele pentru a-i convinge pe cetățeni că este nevoie de o schimbare: guvernarea Dodon-Chicu s-a dovedit una dezastruoasă în gestionarea pandemiei și a economiei. Reformele în justiție și lupta anti-corupție la care Republica Moldova s-a angajat prin Acordul de Asociere nu au fost implementate. Nivelul de trai al cetățenilor nu a crescut”, susține deputatul român.  

Oficialul precizează că „politica externă promovată de Dodon a fost una de trădare a intereselor naționale și subordonare față de obiectivele Moscovei. În plus, relațiile Republicii Moldova cu UE sunt aproape înghețate pentru că Bruxelles-ul nu dorește să gireze activitățile președintelui – kuliok (pungă ) care își finanțează partidul cu banii negri ai mafiei. Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun extrem de important”.

Anticoruptie.md
15/10/2020

Comentarii