Direcția Sănătate a Consiliului Municipal Chișinău a pierdut o parte din sediu

Anticoruptie.md
19/01/2017
chisinau.md

Curtea Supremă de Justiție a dispus anularea unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău din 13 noiembrie 2014, prin care acesta a transmis în folosința Direcției Sănătate a CMC câteva clădiri din str. București 35, adresă unde își are sediul direcția.

Încăperile de pe str. București 35, lit. A și B, cu o suprafață de 501,4 m.p., au fost transmise în folosință Direcției Sănătate pe un termen de zece ani, fără drept de privatizare. Oficiul teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat a stabilit ulterior că aceste spații nu sunt înregistrat în Registrul bunurilor imobile și de aceea CMC nu avea dreptul să le transmită în folosință unei alte entități.

Pentru că CMC a refuzat să-și anuleze decizia de transmitere în folosință a încăperilor, Oficiul teritorial Chișinău al Cancelarie de Stat a atacat hotărârea în instanță. Pe 11 ianuarie curent, Curtea Supremă de Justiție a adoptat o încheiere irevocabilă prin care a stabilit că decizia CMC a fost ilegală. Acum încăperile urmează a fi transmise înapoi la balanța CMC.

Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat anterior o anchetă despre terenuri și clădiri transmise în locațiune de către CMC către diferite companii și asociații. Mai târziu, multe dintre aceste bunuri imobile au ajuns în proprietate privată. 

Anticoruptie.md
19/01/2017

Comentarii