Directorul CNA, reținut pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova

Anticoruptie.md
06/04/2016
Foto: europalibera.org

Viorel Chetraru, directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), a fost oprit marți, 5 aprilie, pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, fiind chestionat timp de patru ore, chiar dacă deține pașaport diplomatic, scrie deschide.md.

„Directorul CNA întreprinde o vizită de lucru în Federaţia Rusă, la Moscova, unde participă la Grupul de lucru comun cu organele de drept ruse (Rossfinmonitoring), în cadrul căruia se discută investigaţiile comune privind spălările miliardelor ruseşti prin băncile din Republica Moldova. Ieri (marți, 5 aprilie - n.r.), pe teritoriul Aeroportului Sheremetievo, a avut loc un incident care s-a rezolvat pe căi diplomatice”, a precizat Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA.

Viorel Chetraru deţine pașaport diplomatic și o operațiune de acest gen nu poate fi întreprinsă decât de Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Anticoruptie.md
06/04/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii