DOC// Acuzațiile vice-președintelui Parlamentului în adresa lui Igor Dodon: Licitația privind reabilitarea drumurilor este netransparentă

Anticoruptie.md
15/01/2020

Vice-președintele Parlamentului, Alexandru Slusari, îi acuză pe președintele Igor Dodon și pe ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, de trucarea licitațiilor ce țin de reabilitarea drumurilor. Slusari i-a cerut miercuri lui Usatîi să prezinte explicații publice.

Într-o scrisoare adresată lui Anatol Usatîi, Slusari menționează, cu referință la surse demne de încredere, că ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a dispus să lanseze licitații pentru lucrările de reabilitare a drumurilor în regim urgent, la indicația directă a Președintelui Dodon, ca în luna martie să înceapă lucrările respective, deși Administrația de Stat a Drumurilor a propus să fie respectată legislația și să fie organizate licitațiile într-un regim transparent cu invitarea companiilor mari din Uniunea Europeană și alte țări.

Slusari l-a acuzat pe Usatîi că l-ar interesa doar ca totul să se întămple căt mai repede, câștigătorii ar fi fost desemnați, iar Dodon ar fi inclus în agenda sa pentru luna martie o vizită a șantierelor.

„Anunțurile privind licitațiile referitoare la contractarea lucrărilor de construcție în valoare estimativă sumară de peste 640 de milioane de lei au fost publicate doar în Buletinul de Achiziții Publice, fapt care încalcă prevederile cătorva articole din Legea privind achiziţiile publice. Conform aceastei legi, anunțuri de intenţie pentru proiecte de asemenea anvergură trebuie să fie publicate şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, lucru care a fost ignorat”, se arată în scrisoarea semnată de Alexandru Slusari.

Președinția și Ministerul Economiei și Infrastructurii nu au venit deocamdată cu reacții la acuzațiile aduse de vicepreședintele Parlamentului.

 

 

Anticoruptie.md
15/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii