DOC // Alexandr Slusari solicită de la Președinție „informații despre meritele cetățeanului Mihail Aizin”

Anticoruptie.md
22/09/2020
Colaj: CIJM

Deputatul Alexandr Slusari a solicitat secretarului general al Aparatului președintelui Republicii Moldova informații despre meritele cetățeanului Mihail Aizin pentru care a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”. Reacția vicepreședintelui Platformei DA vine după ce Anticoruptie.md a scris despre decorarea cu înalta distincție de stat a controversatului om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeț. 

„Sunt foarte curios pentru care merite Mihail Aizin a fost decorat cu Ordinul Gloria Muncii și, în acest context, cer informații oficiale de la Președinție. Atrag atenția societății, în special, a producătorilor autohtoni, că acest domn, dincolo de trecutul său „glorios", mai este și proprietarul rețelei de marketuri Fidesco. Probabil, nu este o coincidență că, de mai bine de șase luni, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe blochează proiectul de lege care prevede ca pe rafturile magazinelor produsele autohtone agroalimentare să fie prezente în proporție de minim 50%. Totodată, anume socialiști au propus excluderea din proiect a normelor care reduc veniturile supermarketurilor în raporturile acestora cu furnizorii produselor. Se vede că Igor-supermarket știe pe cine trebuie decorat!”, a scris Alehandr Slusari într-o postare pe Facebook. 

De asemenea, parlamentarul a solicitat detalii despre cine anume l-a înaintat pe fostul lider interlop pentru a fi decorat cu „Gloria Muncii”. Deputatul cere să fie informat dacă Președinția a ținut cont de trecutul lui Aizin și de legăturile acestuia cu lumea interlopă, precum și de participarea dânsului la mai multe atacuri rider la preluarea afacerilor de la diferiți antreprenori”.

Fostului lider interlop, Mihail Aizin, i-au fost acordate în ultimii 15 ani mai multe distincții bisericești. De cele mai multe ori, Aizin a fost decorat la inițiativa sau la recomandarea a însuși episcopului de Edineț și Briceni, Nicodim.

Anticoruptie.md
22/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii