Doc // Andrei Năstase solicită cercetarea lui Vladimir Plahotniuc pentru îmbogățire ilicită

Julieta Savițchi
12/09/2019

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a depus o sesizare la Procuratura Generală în care cere ca fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, dar și persoanele din anturajul său, funcționari din fosta guvernare, să fie cercetați penal pentru îmbogățire ilicită și acte de corupție.

Năstase a precizat în sesizare că după schimbarea guvernării sute de cetățeni s-au adresat la poliție, cerând combaterea corupției la nivel înalt. Totodată, Năstase subliniază că presa de investigație „furnizează zilnic materiale relevante despre foști și actuali demnitari implicați în acte de corupție sau fapte de îmbogățire ilicită”.

Ministrul de Interne a mai arătat în sesizare că Inspectoratul Național de Investigații s-a autosesizat din investigațiile jurnalistice despre îmbogățirea ilicită a lui Plahotniuc și a sesizat, la rândul său, Direcția Generală Urmărire Penală a Inspectoratului Național de Poliție.

Andrei Năstase a argumentat că pe lângă Plahotniuc urmează să fie cercetați penal și complicii săi, foști și actuali deputați, miniștri, judecători, alți funcționari de rang înalt, iar investigarea lor nu ține de competența Poliției.

Julieta Savițchi
12/09/2019

Comentarii