Doc // Directorii de şcoli şi grădiniţe, avertizaţi: „Se interzic colectările ilicite de bani”

Anticoruptie.md
21/09/2017
Foto-simbol. Sursa: Adevărul Moldova

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău atenționează angajaţii din domeniul Educaţiei că colectarea de bani în grădiniţe şi şcoli este interzisă, iar cei care vor încălca prevederile legale ar putea fi sancţionaţi. Avertismentul a fost făcut într-un comunicat de presă şi vine după ce directoarea unei unei grădiniţe din Capitală a fost reţinută de ofiţerii CNA pentru că ar fi pretins 1.800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă.

Reprezentanţii direcţiei fac trimitere la un ordin semnat de Alexandru Fleaş, şef interimar al instituţiei. „Se interzic colectările ilicite de bani sub orice pretext (presupusele taxe de înmatriculare în instituţiile cu finanţare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaţionale suplimentare la programele de studii, consultaţii academice, efectuarea lucrărilor de reparaţie, amenajarea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, organizarea activităţilor extraşcolare, etc.) sau acceptarea altor beneficii din partea copiilor/elevilor şi familiilor acestora”, se arată în ordin.  

Anterior, Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat o anchetă în care a fost scoasă la iveală problema mituirii în grădinițele din Chișinău. Un reporter sub acoperire, care s-a dat drept părinte al unui copil, a demonstrat fenomenul corupției în instituțiile preșcolare după ce a discutat cu mai mulți angajați din sistem.

Ordinul Direcției generală educație, tineret și sport

Anticoruptie.md
21/09/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii