Doc // Guvernul scoate 7 milioane de lei din fondul de rezervă pentru premierea poliţiştilor mobilizaţi la protestul de la 24 aprilie

Anticoruptie.md
23/07/2016
Câţiva colaboratori ai poliţiei, dislocaţi în faţa clădirii Guvernului, afişează o pancardă cu mesajul

Guvernul a decis printr-o hotărâre să aloce din fondul de rezervă circa 6,8 milioane de lei pentru premierea poliţiştilor „​implicaţi în măsurile de asigurare a ordinii publice” în timpul protestului de la 24 aprilie, organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. Alte peste 48.000 de lei vor fi acordate angajaţilor structurilor de forţă din subordinea Ministerului Justiţiei. 

Protestul a fost organizat după ce Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa Platformei DA de a organiza un referendum de modificare a Constituției privind alegerea şefului statului de către cetăţeni. În acea zi, sute de poliţişti au fost scoşi în stradă pentru a asigura ordinea publică în centrul Capitalei. Evenimentele s-au lăsat însă cu incidente. După ce coloana protestatarilor a ajuns în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, mulţimea a fost blocată de forţele de ordine la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Bulgară, în apropiere de locuinţa vicepreşedintelui PD Vlad Plahotniuc. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a forţa mulţimea să nu înainteze. După câteva minute de opunere a rezistenţei, oamenii totuşi au rupt cordonul de poliţişti. Inspectoratul General al Poliţiei anunţa atunci că mai mulţi polițiști au fost traumatizați și internați în spital în urma altercaţiilor din strada Bulgară.

Potrivit hotărârii, banii urmează să fie distribuiţi de conducerea Ministerului de Interne şi cea a Ministerului Justiţiei. Documentul a fost publicat vineri, 22 iulie, în Monitorul Oficial. 

 

Anticoruptie.md
23/07/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii