Dodon cere scoaterea în afara legii a comunității LGBT

Anticoruptie.md
14/09/2018

Președintele Igor Dodon a numit, vineri, în cadrul Congresului Mondial al Familiilor, comunitatea LGBT drept „fenomen” despre care a spus că ar trebui declarat ca fiind ilegal.

„Din păcate, nu toată lumea împărtășește această viziune [despre drepturile și existența comunităților LGBT]. În mod special, vreau să mă opresc asupra propagandei fenomenelor care ne ofensează valorile și moralitatea publică. Sunt convins că o astfel de propagandă nu ar trebui să aibă un loc în societatea noastră.

Organizarea festivalurilor și a altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, chiar scoasă în afara legii. În acest context, țin să declar că sunt dispus să sprijin toate organizațiile și asociațiile părinților create pentru a proteja copiii contra influenței negative”, a declarat Dodon.

Evenimentul la care Dodon a fost co-organizator a adus la Chișinău deputați ruși, clerici și activiști apropiați de Kremlin care au vorbit despre „valorile familiei tradiționale” și au inserat pe alocuri mesaje homofobe și de ură la adresa comunității LGBT, pe care a categorisit-o drept una adversă.

De asemenea, în pespectiva alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe 24 ianuarie 2019, Dodon a afirmat că a făcut o serie de demersuri legislative, dar că s-a lovit de refuzul majorității parlamentare.

„Anul trecut personal am lansat o inițiativă prezidențială privind plata capitalului matern. Cu părere de rău, actualul Parlament a respins, pe lângă această inițiativă, un șir de alte inițiative sociale menite să fortifice instituția familiei. Cred că următorul Parlament va da dovadă de mai mult patriotism și responsabilitate socială și nu va lăsa fără atenție inițiativa privind capitalul matern.

Este de menționat că partidul pro-prezidențial al socialiștilor a prezentat în Legislativ zeci de legi sociale menite să îmbunătățească condițiile de viață și să sprijine familiile tinere, mamele și copiii”, a mai spus Dodon.

Și alți vobitori au avut același tip de discurs.

Parlamentară de la Moscova, Elena Mizulina, cunoscută pentru introducerea legii care interzice „propaganda homosexuală”, și inițiatoarea unui proiect legislativ care prevede dezincriminarea violenței în familie a declarat că participanții la acest eveniment nu trebuie să se teamă.

„Noi suntem Congresul de care lumea se teme, noi suntem precum o cetate, să nu vă fie rușine să faceți propagandă familiei”, a declarat Mizulina.

Congresul Mondial al Familiei a ajuns la a 12-a ediție și este cunoscut ca un eveniment de susținere de către cercurile politico-religioase de la Moscova a unor lideri politici cu viziuni pro-Kremlin din țările gazdă.

Anticoruptie.md
14/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii