Doi deputați din Parlament, vizați în controalele inspectorilor de integritate ai ANI

Irina Odobescu
05/10/2020
The National

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie, nouă controale și șase cauze contavenționale, inclusiv pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. În același timp, inspectorii de integritate au pornit procedura de control al averii în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, iar alt ales al poporului este vizat în verificările referitoare la nerespectarea regimului juridic al incompatibilităților.

Averea unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova și cea a unui consilier din Consiliul municipiului Comrat vor fi verificate de inspectorii ANI. În privința unui director de Teatru, a doi primari din raioanele Sângerei și Cimișlia și a unui consilier local din satul Cazaclia, UTA Găgăuzia au fost inițiate controale ale conflictelor de interese. Inspectorii de integritate au inițiat controale ce vizează incompatibilități în cazul unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, unui șef adjunct al unui Oficiu teritorial al Cancelariei de Stat și a unui consilier local al Consiliului Cricova, Chișinău.

Pe numele a patru consilieri locali din Grătiești, Chișinău, Comrat și Pleșeni, raionul Cantemir au fost pornite cauze contravenționale pentru nedepunere sau depunere tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. Și un angajat al Spitalului raional Anenii Noi s-a ales cu o cauză contravențională pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. 

Săptămâna trecută au fost întocmite două procese verbale cu privire la contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese persoanale în privința unui director al unei subdiviziuni subordinate APL Râșcani și a unui primar din raionul Cimișlia.

ANI a emis nouă acte de constatare în perioada 28 septembrie - 3 octombrie 2020. În cazul unui subiect din Consiliul raional Sângerei au fost depistate incompatibilități. Conflictul de interese a fost găsit în cazul unui rector al unei universități, al unui director al unei structuri subordonate Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, al doi primari din raioanele Sângerei și Basarabeasca și al unui director de gimnaziu din raionul Râșcani.

Irina Odobescu
05/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii