Doi primari și cinci consilieri locali vizați în controalele ANI

Anticoruptie.md
17/05/2021
ani.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a pornit săptămâna trecută cinci proceduri de control în privința a trei consilieri locali. În același timp, ANI a participat la prima ședință de judecată în vederea confiscării averii a unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova.

Un consilier local din Consiliul Limbenii Noi, raionul Glodeni este verificat pentru un posibil conflict de interese. Într-o altă investigație, figurează un consilier din Copceac, UTA Găgăuzia, în care îi este analizată averea declarată, iar un ales din Consiliul raional Fălești este verificat dacă a respectat regimul juridic al incompatibilităților. Pe aspectul incompatibilității de funcție este vizat și un primar din raionul Ungheni, pe numele căruia a fost pornită o procedură de control. 

Trei acte de constatare a conflictelor de interese au fost emise de inspectorii de integritate. În două acte au fost stabilite conflicte de interese admise de un primar din raionul Călărași și un fost primar dintr-o suburbie a municipiului Bălți. Cu o constatare a conflictului de interese s-a ales și un șef de grădiniță din raionul Criuleni.

Câte un consilier din Consiliul Băcioi, municipiul Chișinău și din Consiliul raional Glodeni riscă să primească o amendă pentru încălcarea regulilor de depunere a declarațiilor de avere și interese personale. În privința acestora au fost pornite cauze contravenționale pentru depunerea tardivă sau nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Anticoruptie.md
17/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii