Dorin Purice a demisionat din funcția de secretat de stat al Ministerului Afacerilor Interne

Anticoruptie.md
13/09/2019

Colonelul Dorin Purice a demisionat vineri din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), iar cererea i-a fost aprobată în aceeași zi de către Guvern. Demisia lui Purice a fost anunțată de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Dorin Purice a declarat pentru presă că este decizie personală și că toate acuzațiile care i-au fost aduse au fost în mare parte niște insinuări. „Nu m-a silit nimeni. Este o decizie personală pe care a trebuit să o fac la un moment dat. Toate acuzațiile au fost în mare parte niște insinuări, care nu corespund cu realitatea. Este o decizie absolut asumată”, a declarat Purice pentru postul de televiziune TV 8. 

Amintim că Purice a fost păstrat în funcție de ministrul de Interne, Andrei Năstase, după căderea regimul lui Plahotniuc. Ministrul Năstase și-a argumentat atunci decizia prin faptul MAI avea nevoie de continuitatea „unor procese și memorie instituționale”: „Purice a gestionat suportul financiar, el a fost recomandat, iar eu a trebuit să păstrez memoria instituțională”.

La alegerile parlamentare din februarie curent, Purice a făcut campanie electorală pentru Partidul Democrat. În cadrul unei emisiuni recente de la postul de televiziune  JURNAL TV, el a declarat că își asumă acțiunile pe care le-a făcut și este gata să își dea demisia în orice moment, în cazul în cazre i se va cere acest lucru.

Anticoruptie.md
13/09/2019

Comentarii