„Dosarul pariurilor aranjate în tenis” trimis în judecată: doi tenismeni și doi complici, pe banca acuzaţilor

Anticoruptie.md
13/03/2018
Captura foto

Doi jucători profesioniști de tenis de câmp și doi complici vor compărea în fața magistraților pentru trucarea rezultatelor mai multor meciuri de tenis disputate atât în Republica Moldova, cât și în străinătate. Inculpaţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte state. 

Procuratura Anticorupţie a anunţat finalizarea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a cauzei penale, în care, în calitate de inculpaţi figurează doi jucători profesionişti de tenis de câmp la nivel naţional și complicii lor. Cei patru au fost reţinuţi la finele lunii noiembrie a anului trecut, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Potrivit probatoriului, inculpaţii ar fi convins jucători de tenis, contra unor sume de bani, să aranjeze anumite scoruri sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de câmp. Având rezultatele prestabilite, aceştia câştigau mii de euro la casele de pariuri. Procurorii au mai constatat că inculpaţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte state. În cadrul urmăririi penale, au fost obţinute confirmări că acest grup de persoane făcea, în permanenţă, schimb de informaţii, astfel reuşind să manipuleze zeci de evenimente sportive.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor au fost ridicate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare, în care a fost găsită corespondenţa privind manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau asemenea activitate peste hotarele Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă amenzi penale de până la 217.500 de lei sau cel mult trei ani de închisoare. De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să recupereze cheltuieli judiciare de 5.580 de lei.

Anticoruptie.md
13/03/2018

Comentarii