Dosarul privind altercațiile din fața Procuraturii: încă două persoane reținute

Anticoruptie.md
20/11/2015
Foto: igp.gov.md

Încă doi bărbaţi au fost reţinuţi în cazul altercațiilor dintre grupul lui Grigore Petrenco și polițiști din fața sediului Procuraturii Generale, care au avut loc la 6 septembrie curent, se anunță într-un comunicat remis de Procuratură. 

Potrivit procurorilor, au fost identificaţi încă doi bărbaţi care au participat la dezordini în masă, care au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme.

În urma investigaţiilor, procurorii au stabilit că cei doi reţinuţi au fost implicaţi și în luptele din autoproclamata republică populară Doneţk. Procurorul sect. Râşcani al Capitalei a dispus formarea unui grup de urmărire penală, compus din procurori şi ofiţeri de urmărire penală, care instrumentează circumstanțele referitor la implicarea acestora la luptele din Regiunea de Est a Ucrainei.

Amintim că la 6 septembrie 2015, în timpul marșului de protest organizat de Grigore Petrenco, câțiva protestatari, ajunși în fața Procuraturii Generale au încercat să pătrundă cu forța în sediul instituției. Poliția a intervenit pentru curmarea acțiunilor ilegale ale protestatarilor, care manifestau un comportament agresiv. Astfel, opt persoane au fost reținute și escortate la Inspectoratul de Poliție Râșcani pentru documentare. Șapte persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar un minor - pentru 24 de ore. Printre cei reținuți se numără Grigore Petrenco și Mihail Amerberg. În rucsacurile celor reținuți au fost depistate lanțuri și lacăte. 

În urma expertizei, s-a constatat că una din persoanele reținute se afla în stare de ebrietate narcotică. Șase polițiști s-au ales cu diferite traumatisme în urma altercațiilor. Procuratura sectorului Râșcani a emis ordonanță de reținere pe numele a opt persoane, printre care și un minor, pentru acțiuni ilegale manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine. Inculpaţii continuă să se afle în stare de arest preventiv. Pentru infracțiunile incriminate, aceștia riscă până la opt ani de închisoare.

Anticoruptie.md
20/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii