Două persoane cu pretinsă influență în Procuratura municipiului Chişinău, plasate în izolatorul CNA

Ilie Gulca
29/10/2020

Doi bărbaţi din Ialoveni şi Chişinău au fost reținuți, joi dimineață, de angajații Direcţiei generale teritoriale Nord (DGT Nord) a Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de trafic de influenţă. Cei sunt bănuiţi că ar fi încercat să îl ajute pe un cunoscut să scape de dosarele penale aflate în gestiunea poliţiei şi a procurorilor.

Bănuiţii care s-ar fi prezentat ca angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne i-au spus denunțătorului că ar avea influență asupra unor polițiști și procurori din Procuratura municipiului Chişinău şi că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă în cele două cauze. Pentru intermediere, cei doi ar fi cerut 600 de euro.

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. În prezent, ambii sunt plasaţi în izolator pentru 72 de ore și, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la șase ani de închisoare.

Ilie Gulca
29/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii