Două site-uri, promotoare de informații ce incită la ură și război, blocate

Anticoruptie.md
19/01/2023
Sursa: CIJM

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) va sista activitatea a două portaluri care, potrivit instituții promovează informații care incită la ură și război. Un ordin în acest sens a fost semnat de directorul SIS, alexandru Musteață.

Ordinul prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență. Documentul a fost emis joi, 19 ianuarie, de către directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, care a dispus sistarea portalurilor eadaily.com și bloknot.ru.

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

 

Anticoruptie.md
19/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii