După eșecul din alegeri, Igor Dodon merge la Moscova pentru „chestiuni actuale moldo-ruse”  

Ilie Gulca
19/11/2020

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, joi, o discuție telefonică cu Dmitri Kozak, șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, responsabil de relațiile cu regiunile separatiste din estul Ucrainei și cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova. În cadrul acestei discuții, cei doi au discutat despre o nouă vizită a președintelui în exercițiu la Moscova.

„Oficialii au abordat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre statele noastre. Partea rusă a adresat mulțumiri șefului statului pentru eforturile pe care le-a depus pe durata mandatului de președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă”, se menționează într-un comunicat al Președinției.

La rândul său, subliniază sursa citată, Dmitri Kozak a afirmat faptul că datorită eforturilor lui Igor Dodon, în aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA.

Igor Dodon a convenit cu Dmitri Kozak în privința organizării unei vizite de lucru în Federația Rusă, pentru a discuta „un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă”.

Ilie Gulca
19/11/2020

Comentarii