După eșecul din alegeri, Igor Dodon merge la Moscova pentru „chestiuni actuale moldo-ruse”  

Ilie Gulca
19/11/2020

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, joi, o discuție telefonică cu Dmitri Kozak, șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, responsabil de relațiile cu regiunile separatiste din estul Ucrainei și cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova. În cadrul acestei discuții, cei doi au discutat despre o nouă vizită a președintelui în exercițiu la Moscova.

„Oficialii au abordat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre statele noastre. Partea rusă a adresat mulțumiri șefului statului pentru eforturile pe care le-a depus pe durata mandatului de președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă”, se menționează într-un comunicat al Președinției.

La rândul său, subliniază sursa citată, Dmitri Kozak a afirmat faptul că datorită eforturilor lui Igor Dodon, în aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA.

Igor Dodon a convenit cu Dmitri Kozak în privința organizării unei vizite de lucru în Federația Rusă, pentru a discuta „un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă”.

Ilie Gulca
19/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii