După o serie de blocaje, a fost făcut primul pas pentru a ajuta în continuare Ucraina

Anticoruptie.md
12/02/2024
Sursa: Le Monde

Cererea Casei Albe de finanțare suplimentară, care prevede alocarea unui ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei pentru asistență militară și macrofinanciară, ar putea fi acceptată, după mai multe tentative de a bloca proiectul în Congresul SUA. În Senat au fost acumulate 67 de voturi pentru pachetul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, informează AFP.

La începutul lunii decembrie 2023, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat discursul în Congresul american, axat pe solicitarea de deblocare a tranșei din ajutorul promis de președintele Joe Biden.

Decizia a fost luată la o zi, după ce preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a adresat atunci o scrisoare Casei Albe. Acesta a cerut în schimbul votului pentru deblocarea ajutorului american Ucrainei o înăsprire a politicii migraţiei la frontiera cu Mexicul. 

Anticoruptie.md
12/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii