După scorul slab la alegeri, Dodon își exacerbează discursul geopolitic: „Dacă vor face pași greșiți, vom scoate oamenii la proteste”

Ilie Gulca
12/07/2021
Igor Dodon, președintele PSRM

Președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat, luni, după ce au fost făcute publice rezultatele scrutinului parlamentar, că își va scoate simpatizanții în stradă în cazul în care noua guvernare, PAS, va admite „pași greșiți cu consecințe serioase pentru viața socială, statalitate, destabilizate”. Șeful socialiștilor vorbește despre „prognoze” pesimiste și promite că va lupta pentru statalitate.

„Oamenii au avut încrederea că oponenții noștri vor putea arăta rezultate concrete. Eu am opinia mea legată de această situație. În continuare, văd un scenariu pesimist. Ținem minte ce a fost când au venit la guvernare partidele de dreapta, proeuropene. […] Noi vom lupta pentru statalitate […] Dacă vor face pași greșiți cu consecințe serioase pentru viața socială, statalitate, destabilizate, acestea sunt motive de a scoate oamenii la proteste”, a spus Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a mai menționat că la această etapă nu există niciun sens să fie scoși oamenii la proteste, care au obosit de politică și care așteaptă rezultate concrete.

„Acum trebuie să fie parcurse de urgență toate procedurile de validare a rezultatelor, să se convoace prima ședință a Parlamentului și să fie învestit nou guvern”, a spus el.

Dodon anunță că PSRM va fi o opoziție „profesionistă și responsabilă”: „Noi suntem mult mai pregătiți în opoziție decât au fost ei. Știm mult mai bine ce trebuie să facem. Vom taxa mult mai dur. Nu cu emoții, cu lucruri clare, profesioniste”, a declarat președintele PSRM.

Președintele PSRM, Igor Dodon, și-a exprimat temerea că PAS putea vota pentru unirea Republicii Moldova cu România, dacă la alegerile de duminică obținea majoritatea constituțională. Liderul socialiștilor a declarat, la o conferință de presă, că PSRM va veghea strict respectarea suveranității și independenței Republicii Moldova de către noua guvernare, iar orice pas greșit va fi taxat dur și ferm.

După procesarea a 100% buletine de vot, PAS a obținut un scor de 52,80% din voturi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 27,17% din sufragii.

Ilie Gulca
12/07/2021Become a Patron!

Comentarii