„Eficiența vaccinului”. Niciun medic infectat în ultimele 24 de ore

Ilie Gulca
21/04/2021

„Din fericire, în ultimele 24 de ore, niciun medic nu a fost infectat cu virusul Covid-19, lucru care vine să confirme eficiența vaccinului”, a subliniat șeful interimar al Guvernului, Aureliu Ciocoi, pe 20 aprilie, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din numărul total de infectări înregistrate marți, doar opt sunt lucrători medicali: 4 asistenți medicali și 4 angajați auxiliari.

Între timp, se mai sublininiază într-un comunicat al Guvernului, raioanele Taraclia, Hâncești și Florești au ieșit din zona de cod roșu de alertă privind situația epidemiologică, datorită faptului că în ultimele zile au fost înregistrate sub 100 de cazuri la o mie de locuitori.

Până în acest moment, 89.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser anti-Covid. Din cele 180.000 de doze AstraZeneca primite de Republica Moldova, peste 50.000 au fost distribuite chiar marți în toată republica.

Cu toate acestea, numărul de contaminări și de decese rămâne ridicat. Marți, au fost înregistrate 453 de cazuri de infectare, după analiza a 5.077 de probe. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 246.691. În același timp, alte 25 de peroane și-au pierdut viața din cauza infecției, bilanțul deceselor ajungând la 5.616.

Ilie Gulca
21/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii