Elena Bodnarenco: "Un deputat PD mi-a oferit o sumă din șase cifre, în dolari, ca să plec din PCRM"

Anticoruptie.md
04/03/2016
Elena Bondarenco. Foto: Tribuna.md

Elena Bodnarenco, deputată PCRM, a oferit noi detalii despre tentativa de a o corupe. Potrivit ei, un parlamentar al PD i-a oferit o sumă generoasă, din șase cifre, în dolari, pentru a părăsi fracțiunea comuniștilor și pentru a vota Cabinetul de miniștri condus de Pavel Filip. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii "Interpol" de la TV7. 

"O sumă exactă urma să fie stabilită la discuția finală. Dacă aș fi ales o funcție pentru mine sau rudele mele, suma ar fi fost mai mică. Dacă aș fi ales doar banii, suma ar fi putut fi mai mare. M-au lăsat să mă gândesc", a spus deputata.

Elena Bodnarenco a refuzat să spună numele colegului din Legislativ care i-a făcut oferta, dar a precizat că nu este Constantin Botnari. "Potrivit informațiilor noastre, el a acționat în privința altor colegi din PCRM", a adăugat ea. 

Deputata a oferit aceste detalii după ce, anterior, în cadrul unui interviu acordat ziarului regional "Observatorul de Nord" a spus că cei 14 parlamentari care la sfârşitul anului 2015 au părăsit fracţiunea PCRM şi au creat Platforma social-democratică "Pentru Moldova" au primit bani sau au fost şantajaţi cu dosare penale. Ulterior, Elena Bodnarenco şi liberal-democrata Maria Ciobanu, care a făcut declarații similare, au fost citate de Centrul Naţional Anticorupţie. În cadrul emisiunii, Elena Bodnarenco a precizat că nu a mers la CNA pentru că nu are încredere în instituție și că va face public numele deputatului dacă ancheta nu va evolua. 

Anticoruptie.md a realizat recent portretele celor 14 transfugi din PCRM, precum şi a şapte liberal-democraţi şi trei neafiliaţi care au pus umărul la crearea actualei majorităţi parlamentare şi au votat pentru Guvernul condus de Pavel Filip. Am amintit, între altele, despre ascensiunea lor în politică, averile și afaceri pe care le dețin, dar și în ce dosare penale au figurat fie unii dintre ei, fie apropiații lor. 

Singurul dosar pornit până acum pe un caz de tentativă de corupere a deputaţilor se află la etapa de examinare în instanţa de fond. Două persoane au fost reţinute în martie 2014 în timp ce urmau să transmită 250.000 de dolari unui intermediar. Banii ar fi trebuit să ajungă la un deputat care urma să părăsească fracțiunea din care făcea parte. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii Anticorupţie şi ofiterii CNA au găsit jumătate de milion de euro în una din băncile comerciale din Capitală, într-un safeu închiriat de unul dintre inculpați. Potrivit oamenilor legii, acești bani erau pregătiți pentru coruperea altor doi deputați. 

Anticoruptie.md
04/03/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii