Emanoil Ploșniță este noul președinte al Uniunii Avocaților din Moldova

Anticoruptie.md
06/10/2017
Emanoil Ploșniță. Captură: privesc.eu

Emanoil Ploșniță a fost ales președinte al Uniunii Avocaților, cu votul a 193 de apărători prezenți la Congresul ordinar al avocaților, desfășurat vineri, 6 octombrie. „Cunosc pe interior absolut toate problemele din avocatură și am soluții pentru fiecare dintre ele”, a declarat Ploșniță atunci când și-a propus candidatura. Contracandidata acestuia, Nina Lozan, a adunat 140 de voturi. 

Din aprilie 2016, Emanoil Ploșniță a ocupat fotoliul de decan al Baroului Chișinău, fiind ales după ce avocata Natalia Moloșag a fost revocată din funcție. 

Unul dintre cele mai răsunătoare dosare în care a participat Emanoil Ploşniţă este cel al fostului judecător al Curţii de Apel Chișinău Gheorghe Creţu, condamnat ulterior la doi ani cu suspendare pentru omor din imprudenţă la vânătoarea din Pădurea Domnească.

Anticoruptie.md
06/10/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii