Eurodeputatul Dragoș Tudorache, după vizita la Chișinău: „Așteptările sunt mari. Reforma statului, justiției, reforma sistemului financiar-bancar”

Mădălin Necșuțu
15/10/2021

Europarlamentarul Dragoș Tudorache a reafirmat sprijinul pe care UE îl dă din punct de vedere economic Republicii Moldova și a promis că UE va sprijini Chișinăul și în problemele energetice care se profilează pentru Republica Moldova.

„Angajamentul politic al actualei majorități parlamentare, al guvernului, al președintelui rămâne la fel de ferm că în primele zile de învestitură, un angajament ferm în fața reformelor pe care le-au asumat nu în fața partenerilor europenei în primul rând, ci în fața cetățenilor Republicii Moldova. Așteptările sunt mari. Reforma statului, justiției, reforma sistemului financiar-bancar - toate se vor regăsi în noua agendă a Acordului de Asociere”, a declarat Tudorache.

El a mai spus că UE ăși va concetra atenția și pe un ajutor post-pandemie, dar și în zona energetică, acolo unde Republica Moldova rămâne vulnerabilă.

„O a doua concluzie pe care o pot trage e că nevoia de sprijin politic și financiar din partea Uniunii Europene rămâne la fel de importantă ca până acum. Dincolo de asistența macro-financiară, care trebuie reînnoită, dincolo de programul de dezvoltare post-pandemie anunțat deja, dincolo de asistența concretă, acum se mai adaugă și sprijinul pentru criza energetică”, a mai spus oficialul european.

Europarlamentarul Dragoș Tudorache s-a aflat la Chișinău în cadrul unei vizite oficiale și a avut mai multe întrevederi cu oameni politici de la guvernare și din opoziție, dar și reprezentanți ai societății civile.

Mădălin Necșuțu
15/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii