Eurodeputatul Monica Macovei: "Vlad Plahotniuc este cel mai mare pericol din Republica Moldova"

Anticoruptie.md
10/01/2016
Eurodeputatul Monica Macovei // Foto: Adevărul

"Vlad Plahotniuc este cel mai mare pericol din Republica Moldova, omul care face și desface tot", a declarat Monica Macovei, preşedinte al partidului M10 din România, vineri, 8 ianuarie, la Adevărul Live. Eurodeputatul susține că PD își dorește să devină cel mai puternic partid din coaliția de guvernare sau să dețină majoritatea, iar acest lucru, potrivit ei, este "o bătălie pe aria de furat".

Monica Macovei a vorbit și despre fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova. "A dispărut un miliard de dolari. A fost arestat fostul premier Vlad Filat. Totul s-a oprit aici. Între Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc exista o dispută de ani de zile. Ar trebui de mers până la capăt şi toată lumea care a contribuit la jaful secolului sau cei care au beneficiat de aceşti bani, să ajungă la închisoare şi să plătească banii înapoi. Dacă s-a oprit dosarul doar la o personă, doar la Filat, înseamnă că s-a mers pe criterii politice. Trebuie să se meargă mai departe", a mai spus președinta partidului M10. 

În context, Monica Macovei a declarat că Federației Ruse i-a reușit destabilizarea Moldovei. "Trebuie să întărim democrația, puterea economică, justiția pentru că s-ar putea să avem graniță cu o țară sub ruși. Federația Rusă încurajează corupția și în Ucraina, și în Republica Moldova pentru că un stat corupt în ființa lui e un stat gangrenat, ușor de controlat și ușor de cucerit", a mai spus eurodeputatul. 

Anticoruptie.md
10/01/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii