Explozia din sectorul Râșcani, mun. Chișinău // Patru morți și trei pacienți în stare gravă

Anticoruptie.md
08/10/2018
Foto: noi.md

Trei oameni rămân în stare gravă, dar stabilă, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a informat într-un comuncat despre starea de sănătate a persoanelor care au avut de suferit sâmbătă, 6 octombrie, în urma exploziei din sectorul Râșcani, mun. Chișinău.

„La Institutul de Medicină Urgentă, în Secția Reanimare, rămâne internată o pacientă în vârstă de 33 de ani diagnosticată cu politraumatism și combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare. Starea acestei femei este gravă, dar stabilă”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Un alt pacient în vârstă de 32 de ani, care a suferit traumatism asociat, contuzie a toracelui și traumatism abdominal închis, este internat în Secția Traume Asociate pentru monitorizare și continuarea tratamentului. În prezent, starea pacientului este stabilă.”

„La 7 octombrie curent, s-a adresat pentru asistență medicală o altă pacientă care a avut de suferit în urma aceleiași explozii. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, starea de sănătate este de gravitate medie, fiind internată pentru continuarea tratamentui conservativ.”

„De asemenea, la Spitalul Municipal „Sfânta Treime” este internată o persoană cu reacții post-stres care se află sub supravegherea medicilor.”

„La solicitarea Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, toate persoanele care au rămas fără locuințe în urma exploziei au fost cazate la Spitalul Clinic al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (fostul Spital al Căii Ferate), unde beneficiază de asistență medicală și psihologică. Acolo sunt cazate opt persoane.”

Amintim că patru persoane au murit – o femeie de 30 de ani, fiul ei de patru ani, un bărbat de 77 de ani și soția acestuia –, iar opt, printre care și un pompier, au fost rănite în urma unei explozii devastatoare produse sambătă seară, 6 octombrie, într-un bloc cu 20 de etaje din sectorul Râșcani, mun. Chișinău.

Anticoruptie.md
08/10/2018

Comentarii