Fabrică clandestină de producere a anabolizantelor, descoperită la Chișinău

Anticoruptie.md
08/11/2016
sursa foto: igp.gov.md

Trei cetățeni din R. Moldova au fost reținuți ieri de oamenii legii, fiind acuzați de fabricarea ilegală și contrabanda cu substanțe anabolizante. Bărbații, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, sunt membri ai unei grupări criminale specializată în contrafacerea medicamentelor anabolizante, steroizi, care ulterior urmau a fi transportate în țări ale UE.

La 7 noiembrie 2016, în urma unui complex de măsuri speciale de investigații, angajații Inspectoratului Național de Investigații, în colaborare cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, i-au reținut în flagrant delict pe doi dintre membrii grupării, la Vama Sculeni, imediat după controlul vamal, iar capul grupării a fost reținut în municipiul Chișinău.

Preparatele anabolizante  erau dosite într-un microbuz de pe ruta Chișinău-Iași. Potrivit fotografiilor de la operațiune, printre anabolizantele descoperite în mijlocul de transport se regăsesc medicamente cu etichetele companiilor Balkan Pharmaceuticals și Vermodje.

În timpul perchezițiilor la domiciliile bănuiților, a fost depistată o linie clandestină de contrafacere a substanțelor anabolizante contrar prevederilor legale. De asemenea,oamenii legi  au depistat anabolizante ambalate sub formă de pastile și substanțe injectabile, în valoare de 1,2 milioane de lei.

Pe acest caz, a fost pornit un dosar penal pentru practicarea ilegală a activității de întreprinzător, evaziune fiscală și contrabandă în proporții deosebit de mari. Cele trei persoane bănuite au fost reținute pentru 72 de ore. 

Amintim că Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat anterior o anchetă despre mafia anabolizantelor din R. Moldova. Potrivit investigației, în R. Moldova există mai multe fabrici legale și clandestine de producere a steroizilor anabolizanți. Aceste medicamente, utilizate de sportivi pentru stimularea creșterii musculare, sunt exportate ulterior ilegal peste hotare.

Anticoruptie.md
08/11/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii