Focar de Covid-19 la Administrația Penitenciarelor: Mai mulți angajați din conducerea instituției ar fi infectați

Julieta Savițchi
29/04/2020

Un nou focat de infecți cu COVID-19 este la Administrația Națională a Penitenciarelor, unde mai mulți angajați au fost testați pozitiv. Surse din  ANP spun că ar fi fost confirmate 7 persoane, dar presupun că în realitate numărul celor infectați ar fi mai mare. Conducerea instituției afirmă că e vorba de patru persoane infectate cu noul coronavirus.  

Solicitat de reporterii Anticorupție.md, Vladimir Cojocaru, directorul interimar al ANP, a comunicat că până acum au fost confirmați pozitiv cu coronavirus de tip nou patru angajați. „Este adevărat că primul infectat din cadul ANP este șeful unei secții. Au fost testați mai mulți angajați, iar testele s-au dovedit a fi negative”, a spus șeful de la ANP.

Cojocaru a mai precizat că ANP lucrează acum într-un regim special: „Nu suntem în carantină. Însă am dispus ca toți angajații care pot să-și facă lucrul de la distanță, să stea acasă”.

Directorul ANP a precizat că nu au fost depistate Cazuri de contaminare cu Covid-19 în rândurile deținuților. ”De la declanșarea epidemiei au fost depistați doi angajați din penitenciare. Însă aceștea erau din pază și nu aveau contact direct cu condamnații”, a precizat Cojocaru.

Julieta Savițchi
29/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii