Forbes: „Statul moldovenesc este un hibrid urâcios între crimă organizată și birocrație, controlat de Vlad Plahotniuc și PD”

Anticoruptie.md
02/08/2016
Vlad Plahotniuc. Foto: Facebook.com/plahotniuc

„Statul moldovenesc, un hibrid urâcios între crima organizată și birocrație, controlat de Vlad Plahotniuc și Partidul Democrat, manifestă un mare interes pentru un cartel bancar despre care mulţi cred că a cauzat decesul ţării. Acum se dă o întrecere între eforturile politicianului corupt să extrădeze și să trimită după gratii martori relevanți, iar pe alţii doi, foarte importanţi, să-i ţină în viaţă”, se arată într-un articol publicat de revista Forbes

Potrivit Forbes, este vorba despre doi asociaţi apropiaţi de-ai lui Vlad Plahotniuc la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. „În cazul ambilor i-a reuşit să-i aresteze. Unul este fostul prim-ministru Vlad Filat, închis în octombrie, iar celălalt, businessmanul Ilan Şor”, se mai arată în articol. 

Potrivit jurnaliştilor de la Forbes, organele de anchetă din Republica Moldova - în special Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie - par să se focuseze pe o singură sarcină: ar încerca să elimine martorii care ar putea depune declaraţii referitoare la delapidările ce au avut loc în perioada 2014 - 2015. 

„Implicarea SUA în ceea ce se crede să fi fost o operațiune a crimei organizate care vizează finanțele publice din Moldova ar putea duce în lunile următoare la eliberarea unor mandate de arestare, în special pentru Serghei Iaralov, om apropiat lui Plahotniuc, și, eventual, pentru Plahotniuc însuși”, se mai arată în articolul semnat de Kenneth Rapoza.

Forbes îl descrie pe Vlad Plahotniuc drept omul de după cortină, un businessman de top care deţine totul - de la complexuri de lux până la instituţii mass-media. 

Anticoruptie.md
02/08/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii