Fostul deputat Iurie Reniță, despre dosarele în care este vizat Igor Dodon: „Dacă ANI va aplica cu fermitate legea, va apărea și curajul”

Cornelia Cozonac
19/08/2021
Captura

Fostul deputat Iurie Reniță îi sugerează președintei Autorității Naționale de Integritate că în cazul în care va  aplica „ferm, consecvent și echidistant Legea vis-à-vis de toate persoanele (indiferent de funcțiile deținute anterior sau cele actuale), va apărea neapărat și curajul” pe care ar trebui să-l aibă toți inspectorii de integritate. „După un prim curaj, vine "pofta" și pentru al doilea, așa că mai mult curaj chiar îi obligatoriu la ANI”, scrie fostul deputat pe profilul său de Facebook. 

„ Aveți grijă sporită față de acei ofițeri de integritate care fac constatări absolut diferite pe unul și același dosar și pe una și aceeași persoană, cum ar fi cazul cu juristul fruntaș psrm-ist Vasile Bolea. La sigur că ANI nu este un fel de Think Thank (grup de experți, bazin gândirist sau reuniune de creiere), ce organizează work shop-uri (ateliere de lucru), în cadrul cărora fiecare inspector de integritate are dreptul la opinia și decizia sa, uneori chiar absolut diferite de ale celorlalți”, continuă fostul oficial. 

„Am vizionat o secvență din interviul cu dna Rodica Antoci, președintele Autorității Naționale de Integritate, despre activitatea instituției, inclusiv despre controlul averilor ex-președintelui Republicii Moldova, actualmente președinte al PSRM, Igor Dodon (https://anticoruptie.md/.../video-igor-dodon-cercetat-de...). Deși foarte târziu, dar, totuși, e bine. La sigur că nu va fi complet tabloul "inocentului lider socialist" fără probele incontestabile, pe care, împreună cu colegii mei deputați din legislatura X, Octavian Țîcu și Lilian Carp, le-am prezentat ANI-ului cu vreo 2 ani în urmă. Era vorba de deputații Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, dar și despre alți fruntași socialiști cum ar fi generalul Petru Corduneanu, Maxim Lebedinschi, Vadim Filipov de la CEC (în total 29 de socialiști), implicați în faimoasa spălare de bani "Bahamas". ANI ar trebui să avanseze mult mai repede cu aceste dosare, deoarece Procuratura Generală, din considerente regretabile (dar lesne de înțeles!) tergiversează intenționat examinarea lor și a persoanelor implicate în operațiunea de spălare a banilor rusești prin "Bahamas".

În continuare, Iurie Reniță îi sugerează președintei ANI, dna Rodica Antoci:

„Vă asigur, stimată doamna, că în cazul în care veți aplica ferm, consecvent și echidistant Legea vis-à-vis de toate persoanele (indiferent de funcțiile deținute anterior sau cele actuale), va apărea neapărat și curajul la care va referiți și pe care ar trebui să-l aibă toți inspectorii de integritate. După un prim curaj, vine "pofta" și pentru al doilea, așa că mai mult curaj chiar îi obligatoriu la ANI!

 Aveți grijă sporită față de acei ofițeri de integritate care fac constatări absolut diferite pe unul și același dosar și pe una și aceeași persoană, cum ar fi cazul cu juristul fruntaș psrm-ist Vasile Bolea. La sigur că ANI nu este un fel de Think Thank (grup de experți, bazin gândirist sau reuniune de creiere), ce organizează work shop-uri (ateliere de lucru), în cadrul cărora fiecare inspector de integritate are dreptul la opinia și decizia sa, uneori chiar absolut diferite de ale celorlalți”.

Cornelia Cozonac
19/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii