Fostul director al spitalului raional Criuleni, care și-a promovat soția în funcție, a ajuns în vizorul ANI

Irina Odobescu
07/08/2020
Spitalul raional Criuleni

Autoritatea Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către fostul director al Spitalului raional Criuleni, Nicolae Croitor. Acesta și-a angajat soția în funcția de șefă a secției Terapie a instituției pe care o conducea. 

Inspectorii de integritate au stabilit că Nicolae Croitor a emis și încheiat acte juridice cu soția sa. În cadrul controlului, fostul director a invocat că ar fi emis o declarație despre conflictul de interese în care s-a aflat cu soția sa, depusă la juristul instituției. În situația dată, inspectorul de intergritate subliniază că Nicolae Croitor avea obligația să se adreseze direct Consiliului raional Criuleni pentru a-și soluționa starea de conflict de interese, iar faptul că a semnat o declarație pe care a transmis-o juristului instituției nu reprezintă o conformare a acestuia la prevederile legale.

Dacă actul de constatare emis de ANI va rămâne definitiv, Croitor riscă să nu mai poată deține o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de trei ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.       


Irina Odobescu
07/08/2020

Comentarii