Fotoliul de premier, gol doar câteva ore. Dorin Recean, propus de Maia Sandu în fruntea Guvernului

Anticoruptie.md
10/02/2023
Captură video

Președintele Republicii Moldova a anunțat numele noului prim-ministru. Așa cum se vehicula, este vorba despre Dorin Recean, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, care a fost propus de către Maia Sandu. Candidatul desemnat și agreat de fracțiunea parlamentară majoritară PAS are la dispoziție o săptămână pentru a prezenta garnitura noului cabinet de miniștri, dar și programul de guvernare.

Înainte de a-l prezenta pe Dorin Recean, președinta Maia Sandu a făcut o trecere în revistă a principalelor realizări ale Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Șefa statului a menționat că, într-un context regional complicat, a fost pusă baza unor proiecte importante pentru Republica Moldova, iar aceste eforturi ar trebui continuate și fortificate. Sandu a accentuat necesitatea imperioasă de dezvoltare economică a țării, dar și de curățare temeinică a justiției.

Ulterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că propunerea Maiei Sandu a fost agreată de fracțiunea PAS. Totodată, Grosu a declarat că îl așteaptă pe Dorin Recean la discuții, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

La rândul său, candidatul desemnat Dorin Recean a accentuat într-o inervenție scurtă că își va construi programul de guvernare pe trei domenii prioritare: ordinea și disciplina în instituții, o nouă viață pentru economie, pacea și stabiltatea. Printre preocupările de primă linie rîmâne integrarea europeană care ar urma să fie nu doar un proces formal de armonizare a legislației. 

Cei trei oficiali nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor. 

Anticoruptie.md
10/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii