Fotoreporterul care i-a adresat preşedintelui Igor Dodon întrebări incomode nu a fost lăsat să participe la conferinţa de la Condriţa

Anticoruptie.md
26/07/2017
Constantin Grigoriţă. Foto: Arhivă personală

Constantin Grigoriţă, fotoreporterul care anterior i-a adresat întrebări incomode şefului statului, nu a fost lăsat să participe la conferinţa de presă organizată miercuri, 26 iulie, la reşedinţa de stat de la Condriţa. Jurnalistul susţine că acest lucru s-a întâmplat chiar dacă s-a acreditat pentru eveniment. 

„De ce se teme Dodon în calitate de președinte? Probabil de întrebările incomode pe care le formulez pentru el și din această cauză nu m-au acceptat să particip astăzi la conferința lui de la Condrița! Eu, după imaginile afișate mai jos, vedeți solicitarea de a participa la această conferință. Astăzi nu m-am regăsit în lista participanților și cei din administrarea acestui eveniment parcă jucau ping-pong cu mine: mă trimiteau să sun pe unul ori pe altul”, a scris Constantin Grigoriţă pe pagina sa de Facebook. 

Acum câteva luni, fotoreporterul i-a adresat lui Igor Dodon câteva întrebări incomode, referindu-se la conflictul din regiunea transnistreană şi la relaţia preşedintelui cu Federaţia Rusă. „Cum președintele țării poate să meargă să-și ceară scuze de la cel care ne-a agresat? Au împușcat cu tehnică grea. Cu tancuri, trei tancuri. Eu am fost acolo şi am văzut cu ochii mei. Nu am împușcat eu. Cum un președinte poate să-și ceară scuze de la agresor?”, l-a întrebat el, în ianuarie 2017, pe Igor Dodon. 

 

Anticoruptie.md
26/07/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii