Fracțiunea Platforma DA va cere demisia ministrului Pavel Voicu

Ilie Gulca
19/11/2020

Fracțiunea parlamentară Platforma DA va înainta, joi, o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Deputații acestei formațiuni îl acuză pe oficial de faptul că promovează în instituțiile subordonate MAI oameni din anturajul său, pe criteriu de cumătrism. Despre acest fapt a anunțat parlamentarul Chiril Moțpan

„Am primit recent o informație de la un cetățean cum că la Centrul de reabilitare a veteranilor de război – Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare, în forma lui actuală – se întâmplă remanieri strategice. În funcția de director al centrului a fost numită Veronica Lebedinschi, soția lui Adrian Lebedinschi (deputat PSRM)”, scrie deputatul pe Facebook.

O angajată din anticamera acestei instituții a confirmat reporterilor Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova că Veronica Lebedinschi conduce Centrul de Reabilitare.

Potrivit lui Chiril Moțpan, fostul director, fin de cununie al Valentinei Buliga de la PDM, a fost mutat într-o funcție care nu exista până atunci în statele de personal ale Centrului.

„A devenit vicedirector, cu un salariu de 20.000 de lei pe lună. În consiliul de administrare a fost împins și veteranul Radu Prisac, care era student la Academia de politie în 1992, coleg de grupă al lui Pavel Voicu”, a adăugat parlamentatul.

„Oamenii asupra cărora planează suspiciuni de corupție trebuie investigați de organele competente Primul pas pentru o țară normală este ca în funcțiile-cheie să avem oameni competenți și incoruptibili. Iar cei care s-au compromis trebuie să apară în fața justiției și să demonstreze în instanță dacă au comis ilegalități sau nu, nu să se spele pe mâini sau să insulte jurnaliștii independenți de investigație.”

Ședința Parlamentului va avea loc joi, ora 10:00. Legislativul nu a mai fost convocat de aproape două luni, ultima ședinnță a avut loc pe 11 septembrie.

Ilie Gulca
19/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii