Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președintă a Republicii Moldova

Irina Odobescu
20/11/2020
Maia Sandu via Facebook

Ministerului Europei și Afacerilor externe din Franța a felicitat-o pe Maia Sandu pentru obținerea mandatului de președintă a Republicii Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. 

„Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova, în urma turului doi de scrutin care a avut loc duminică, 15 noiembrie. De asemenea, ea salută participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcție, demonstrând în același timp vitalitatea democratică a acestei țări”, se arată într-un comunicat emis de Ambasada Franței la Chișinău

„Acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni în favoarea dezvoltării stabile și prospere a Republicii Moldova. Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie”, precizează Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova.

Irina Odobescu
20/11/2020

Comentarii