Grant în valoare de 10 milioane euro din partea unei bănci germane pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare la Cahul

Anticoruptie.md
13/08/2020

La Cahul va fi reabilitată și extinsă infrastructura de aprovizionare cu apă și canalizare, după ce autoritățile au semnat, la 3 august, un acord în acest sens cu banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), care a oferit un grant în valoare de 10 milioane de euro.

Acordul reprezintă un transfer de fonduri, puse la dispoziția Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Anual de Acțiuni al UE în Republica Moldova pentru anul 2019. Mijloacele financiare sunt oferite prin intermediul Băncii germane KfW în baza Acordului de contribuție între Uniunea Europeană și KfW din 19 decembrie 2019.

Acordul va co-finanța proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” subvenționat în baza Acordului de Finanţare şi Proiect încheiat la 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi Municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în sumă de 23,5 milioane de euro.

Proiectul va fi implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, iar termenul de debursare a resurselor de grant este 30 decembrie 2024.

Proiectul va contribui la minimizarea riscurilor pentru sănătate, precum și îmbunătățirea protecției mediului prin reducerea poluării apei și conservarea apelor subterane din sudul Republicii Moldova în conformitate cu Planul de gestionare a bazinului hidrografic pentru districtul Dunăre-Prut și Marea Neagră și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Anticoruptie.md
13/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii