Greva muncitorilor la drumul Ungheni–Chișinău // Ce spune reprezentantul Evrascon

Anticoruptie.md
13/08/2019
Foto: realitatea.md

Reprezentantul Evrascon JSC, compania care repară drumul Ungheni–Chișinău, a recunoscut problemele pe care le are cu angajații. El a promis că salariile muncitorilor vor fi achitate până la începutul săptămânii viitoare și le-a cerut acestora să revină pe șantier. De cealaltă parte, muncitorii refuză să lucreze, spunând că o vor face doar atunci când își vor vedea banii pe carduri.

Angajații companiei Evrascom se află de patru zile în grevă. Ei revendică achitarea salariilor pentru lunile mai–iunie și nu sunt satisfăcuți de propunerea angajatorului să plătească doar pentru lunile ianuarie-februarie. „În ianurie–februarie, au lucrat câțiva oameni. Nu este vorba de noi. Toți am ieșit la lucru în martie și vrem să ni se plătească pentru lunile mai–iunie”, ne-a declarat un angajat al companiei. 

Solicitat de Centrul de Investigații Jurnalistice, Nazim Gadjiev, reprezentant al grupului Evrascon, spune că întreprinderea face tot ce îi stă în puteri ca muncitorii să revină pe șantier. „Până la sfârșitul săptămânii curente–începutul săptămânii viitoare, angajații își vor primi salariile”, a precizat Gadjiev. 

În ce privește termenul de finalizare a lucrărilor, reprezentantul Evrascon a declarat că sunt mai multe probleme. „Noi trebuie să terminăm lucrările la sfârșitul anului 2019, însă sunt foarte multe probleme, volumul de lucru a crescut”, a declarat Gadjiev, exprimând temerea că protestul muncitorilor, dacă va dura, ar putea întârzia finalizarea lucrărilor în termenul stabilit.          

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC  din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia – au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții. Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare - sfârșitul anului 2019.

Anticoruptie.md
13/08/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii