Guvernul îl lasă pe Nicolae Timofti fără mașină, birou și asistent personal

Anticoruptie.md
30/08/2019

Guvernul a abrogat, vineri, facilitățile acordate în 2016 foștilor șefi de stat. Mai exact, este vorba de birou, asistent personal și o mașină, care costau statul jumătate de milion de lei.

Autorul acestui proiect de hotărâre consideră că facilitățile respective contravin echității sociale. „Atunci când foștii profesori, foștii medici, foștii funcționari publici vor avea pensii decente, funcționarii de rang înalt își vor putea permite asemenea servicii”, a argumentat Andrei Spânu, secretar general al Guvernului.

„Având în vedere situația financiară a Republicii Moldova și cea a cetățenilor acestei țări, credem că este stringent orice proiect care reorientează baniii publici spre cetățeni. Se vor economisi minimum jumătate de milion de lei pe an, care ar putea să fie folosiți pentru amenajarea a cel puțin cinci terenuri de joacă pentru copii”, a estimat Spânu.

În prezent, de aceste facilități beneficiază doar fostul președinte, Nicolae Timofti. Ceilalți foști șefi de stat nu au solicitat aceste servicii. Precizăm că acest proiect de hotărâre nu își propune să abroge privilegiile acordate, până în 2016, foștilor președinți: automobil la cerere și pază de stat.  

Inițiativă a fost votată de Guvern și va fi înaintată Parlamentului.

Anticoruptie.md
30/08/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii