Guvernul va reveni la formula veche de două ministere pentru Muncă si Sănătate

Anticoruptie.md
17/06/2019
Foto: noi.md

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea fi divizat în timpul apropiat în două ministere – Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cum a fost până în iunie 2017. Promisiunea a fost făcută luni de prim-ministra Maia Sandu în cadrul ceremoniei de prezentare a ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Ideea fuziunii celor două ministere a fost una neinspirată. Rezultatele sunt proaste în ambele domenii. Există probleme mari pe ambele dimensiuni”, a argumentat șefa cabinetului de miniștri. 

Maia Sandu a promis că în timpul apropiat va purta discuții pentru soluționarea problemei respective. Declarația a fost primită cu entuziasm și aplauze de către cei prezenți în sală.

Amintim că fuzionarea Ministerului Sănătății cu cel al Muncii, Protecției Sociale și al Familiei a avut loc în vara anului 2017 în cadrul unui proiect de reformare a Guvernului, propus de către liderul PDM, Vladimir Plahotniuc. În decembrie 2016, Guvernul Filip a aprobat Planul de acţiuni pentru anii 2016-2018 privind implementarea Strategiei de reformă a administraţiei publice, care prevedea optimizarea numărului ministerelor și funcțiilor. Astfel, numărul ministerelor a fost redus de la 16 la 9.

Anticoruptie.md
17/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii