Iadul pe pământ. Pe parcursul unei zile, rușii au încercat de 41 de ori să rupă apărarea ucraineană

Anticoruptie.md
09/02/2024
Sursa: unian.ua

Localitatea Avdiivka, regiunea Donețk, a devenit din nou platoul unor lupte crâncene. Apărătorii ucraineni au respins 19 atacuri ale armatei ruse de ocupație, care au încercat să ocupe localitatea. Alte peste 20 de tentative ale rușilor de a rupe cordoanele de rezistență ale Armatei ucrainene în unele localități din regiunea Donețk s-au soldat cu eșec, se menționează în raportul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„... În direcția Avdiivka, apărătorii ucraineni continuă să rețină inamicul, care nu abandonează încercările de a încercui localitatea. Soldații noștri sunt ferm pe poziții, provocând pierderi semnificative invadatorilor. Au fost respinse 19 atacuri inamice în zona Avdiivka și alte șapte atacuri lângă Pervomaiske, Nevelske, regiunea Donețk", a menționat Statul Major General.

În plus, forțele ucrainene din direcția Maryinka au blocat armata rusă lângă Novomykhailivka, Pobeda și Heorhiivka din regiunea Donețk, 16 atacuri fiind respinse. În direcția Kupiansk, invadatorii au încercat să străpungă apărarea apărătorilor ucrainenilor lângă Ivanivka și Synkivka din regiunea Harkov, dar nu le-a reușit.  

În direcția Bakhmut, soldații de lângă Klishchiivka și Ivanivske au respins patru atacuri inamice, iar în direcția Lyman lângă satul Terny - patru.

Anticoruptie.md
09/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii